Angol nyelvoktatás gyermekek számára 3 hónapos kortól 19 éves korig az I. kerületben the Centre

Köszöntünk a Budapest I. kerületi Helen Doron English Nyelvstúdió honlapján!

De mi is a Helen Doron módszer?

A Helen Doron Early English program – amely 2020-ben ünnepelte alapításának 35. évfordulóját – a brit származású, többgyermekes nyelvész hölgy, Helen Doron nevéhez fűződik. Helen felismerte, hogy a nyelv elsajátítása – legyen az anyanyelv vagy idegen nyelv – már csecsemőkorban elkezdődik.

A módszer a gyermekek azon természetes képességére épít, hogy 6 éves korukig bármely idegen nyelvet könnyedén és párhuzamosan elsajátítanak- akcentus nélkül!

Ők még nem elemzik a nyelvet, mint mi, felnőttek. A gyerekek beszédhelyzeteken, játékokon és dalokon keresztül dolgozzák fel a nyelvet. Először utánzással, majd önállóan is képesek lesznek alkalmazni.

Hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: pontosan ugyanúgy, mint az anyanyelvén! Szüksége van pici gyermekednek a nyelvtani magyarázatokra? Dehogy! Megtanul a gyermeked így beszélni? Hát, persze! Ő ugyanúgy – az érzékek, a tapasztalat útján -tanul meg angolul is, mint ahogyan magyarul.

Az egyedülálló módon kifejlesztett program egyik kulcs eleme a tananyaghoz tartozó hanganyagok ismételt otthoni hallgatása, amely biztosítja, hogy gyermeked minden nap találkozzon az angol nyelvvel, s tökéletesen elsajátítsa annak kiejtését. A rendszeres hanganyag és mese hallgatás gyermeked anyanyelvéhez hasonló (angol nyelvi) környezetet teremt. A vidám, színes foglalkozások pedig nemcsak a nyelvtanulást segítik elő, de sok minden mást is fejlesztenek, pl. önbizalmat, empátiát, önállóságot és kreativitást.

Az anyanyelv elsajátításához hasonlóan, 6-7 éves korig gyermekednek az angol beszélt nyelvet tanítjuk meg, az ezt követő években pedig már írás-és olvasáskészségeiket is fejlesztjük.

 

Helen Doron értékek

Tanárként, nyelviskola vezetőként és emberileg is maximálisan magaménak érzem azt a szellemiséget, azokat az értékeket, amelyeket Helen magáénak vall, és amelyek áthatják a Helen Doron tanfolyamokat: kedvesség és együttérzés, empátia és tolerancia, a kulturális sokszínűség tiszteletben tartása, a környezet védelme, minden élőlény szeretete és gondozása, a barátság és a család, a közösség és csapatmunka fontossága.

 

Mikor sikeres a nyelvoktatás:

Néhány statisztika a nemzetközi Helen Doron nyelvoktatási hálózatról, ami magáért beszél:

Több mint 35 év oktatási tapasztalat, világszerte 3 millió diák tanul vagy tanult ezzel a módszerrel, 40 országban működnek Helen Doron nyelviskolák, 1100 oktatási helyszínen világszerte.

Folyamatos továbbképzés biztosítja a magas szintű oktatást a tanároknak és a nyelviskola vezetőknek, megújuló tananyagok, modern technológiai eszközök beemelése az oktatásba (pl. VR Technology, tanulást támogató saját applikációk)

De a legfőbb siker, hogy a Helen Doron rendszerben tanuló gyerekek megszeretik az angol nyelvet, értik és használják azt, jól érzik magukat az angolórákon, könnyedén, szorongás nélkül teljesítik 8 éves kortól a Cambridge junior, majd 14 éves kortól akár a felnőtt nyelvvizsgáikat és ami a legfontosabb, egy olyan életre szóló tudást kapnak, amivel bárhol elboldogulnak majd a világban.

Hiszünk abban, hogy gyerekeket tanítani csak szeretettel, tisztelettel az élménypedagógia eszközeivel lehet. Így kapunk később önbizalommal teli, boldog, a világ felé nyitott felnőtteket.

 

Latest News

2024 Summer Edition: angol nyelvi tábor országszerte a Helen Doronnal

Miért éri meg angol nyelvi táborba vinni a gyereket, mit tud a 2024 Summer Edition: angol nyelvi tábor országszerte a Helen Doronnal? Tapasztaljuk, hogy a szülők egy része szkeptikus: nem hiszik, hogy egy egyhetes angol nyelvi tábor valóban jelentősen hozzájárulhat gyermekük nyelvtudásának

Korai angol nyelvtanulás: diákokból Helen Doron oktatók

A legtöbb helendoronos szülő egyetért abban, hogy a korai angol nyelvtanulás kifizetődik. Hiszen minél előbb kezdenek nyelvet tanulni a kicsik, annál pontosabb lesz a kiejtésük, annál természetesebb számukra az idegen nyelven való megszólalás. Egyszerűen épp olyan magától értetődő lesz nekik, mint az,

Young Heroes: nemcsak angolt tanítunk, értéket adunk

A Helen Doron oktatóközpontokban a nyelvtudás mellett számos további értéket adunk. Felhívjuk a figyelmet az empátia, az erőszakmentes kommunikáció, a transzparencia és a figyelem fontosságára. Hangsúlyozzuk a sport, az egészséges életmód és a környezettudatosság szerepét. Angolul tanulunk, de élni (is) tanítunk. (M)

Angol nyelvtanulás tanév közben: érdemes belekezdeni?

Az angol nyelvtanulás tanév közben is bármikor elkezdhető. A szülők nagy része azonban nem szívesen küldi új szakkörre a gyereket, ha már beállt a heti rutin. Ez persze érthető, a kényelmi szempontok ellenében azonban számos érv szól a tanévközi kezdés mellett is.

DIY, avagy így segítheti JÓL a nem natív szülő a gyerek nyelvtanulását

A kétnyelvű, multikulturális alapokon nyugvó családok esetében gyakori, hogy a család közös nyelve az angol. Akkor is, ha egyik szülőnek sem az angol az anyanyelve. Az sem ritka, hogy az angolul jól beszélő, de nem natív szülők szeretnék ösztönözni gyermekük nyelvtanulását, vagy

Játsszatok velünk! Helen Doron Hungary – QUARTETS karácsonyi kártyajáték 

Hamarosan itt a karácsony! A téli szünetre tartalmas szórakozást szeretnénk ajándékozni Nektek: töltsétek le a legújabb karácsonyi kártyajátékunkat, amely kicsiknek, tiniknek és az egész családnak is nagyon izgalmas időtöltést kínál! Nagy örömmel adjuk nektek ezt a játékot, és reméljük, hogy sok jó

JELENTKEZÉS BEMUTATÓÓRÁRA!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.