Angol nyelvoktatás gyermekek számára 3 hónapos kortól 19 éves korig az I. kerületben the Centre

Köszöntünk a Budapest I. kerületi Helen Doron English Nyelvstúdió honlapján!

De mi is a Helen Doron módszer?

A Helen Doron Early English program – amely 2020-ben ünnepelte alapításának 35. évfordulóját – a brit származású, többgyermekes nyelvész hölgy, Helen Doron nevéhez fűződik. Helen felismerte, hogy a nyelv elsajátítása – legyen az anyanyelv vagy idegen nyelv – már csecsemőkorban elkezdődik.

A módszer a gyermekek azon természetes képességére épít, hogy 6 éves korukig bármely idegen nyelvet könnyedén és párhuzamosan elsajátítanak- akcentus nélkül!

Ők még nem elemzik a nyelvet, mint mi, felnőttek. A gyerekek beszédhelyzeteken, játékokon és dalokon keresztül dolgozzák fel a nyelvet. Először utánzással, majd önállóan is képesek lesznek alkalmazni.

Hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: pontosan ugyanúgy, mint az anyanyelvén! Szüksége van pici gyermekednek a nyelvtani magyarázatokra? Dehogy! Megtanul a gyermeked így beszélni? Hát, persze! Ő ugyanúgy – az érzékek, a tapasztalat útján -tanul meg angolul is, mint ahogyan magyarul.

Az egyedülálló módon kifejlesztett program egyik kulcs eleme a tananyaghoz tartozó hanganyagok ismételt otthoni hallgatása, amely biztosítja, hogy gyermeked minden nap találkozzon az angol nyelvvel, s tökéletesen elsajátítsa annak kiejtését. A rendszeres hanganyag és mese hallgatás gyermeked anyanyelvéhez hasonló (angol nyelvi) környezetet teremt. A vidám, színes foglalkozások pedig nemcsak a nyelvtanulást segítik elő, de sok minden mást is fejlesztenek, pl. önbizalmat, empátiát, önállóságot és kreativitást.

Az anyanyelv elsajátításához hasonlóan, 6-7 éves korig gyermekednek az angol beszélt nyelvet tanítjuk meg, az ezt követő években pedig már írás-és olvasáskészségeiket is fejlesztjük.

 

Helen Doron értékek

Tanárként, nyelviskola vezetőként és emberileg is maximálisan magaménak érzem azt a szellemiséget, azokat az értékeket, amelyeket Helen magáénak vall, és amelyek áthatják a Helen Doron tanfolyamokat: kedvesség és együttérzés, empátia és tolerancia, a kulturális sokszínűség tiszteletben tartása, a környezet védelme, minden élőlény szeretete és gondozása, a barátság és a család, a közösség és csapatmunka fontossága.

 

Mikor sikeres a nyelvoktatás:

Néhány statisztika a nemzetközi Helen Doron nyelvoktatási hálózatról, ami magáért beszél:

Több mint 35 év oktatási tapasztalat, világszerte 3 millió diák tanul vagy tanult ezzel a módszerrel, 40 országban működnek Helen Doron nyelviskolák, 1100 oktatási helyszínen világszerte.

Folyamatos továbbképzés biztosítja a magas szintű oktatást a tanároknak és a nyelviskola vezetőknek, megújuló tananyagok, modern technológiai eszközök beemelése az oktatásba (pl. VR Technology, tanulást támogató saját applikációk)

De a legfőbb siker, hogy a Helen Doron rendszerben tanuló gyerekek megszeretik az angol nyelvet, értik és használják azt, jól érzik magukat az angolórákon, könnyedén, szorongás nélkül teljesítik 8 éves kortól a Cambridge junior, majd 14 éves kortól akár a felnőtt nyelvvizsgáikat és ami a legfontosabb, egy olyan életre szóló tudást kapnak, amivel bárhol elboldogulnak majd a világban.

Hiszünk abban, hogy gyerekeket tanítani csak szeretettel, tisztelettel az élménypedagógia eszközeivel lehet. Így kapunk később önbizalommal teli, boldog, a világ felé nyitott felnőtteket.

 

Latest News

Babaangol: hasznos vagy káros?

A babaangol ellenzőinek aggodalma, hogy azok a kicsik, akik szinte már az anyatejjel szívják magukba az angolt, nehezebben tanulnak meg beszélni. Számos tévhit kering ugyanis arról, hogy a többnyelvű gyerekek beszédfejlődése lelassul, esetleg elakad. Sokan őszintén hiszik, hogy a baba- vagy kisgyermekkori

Helen Doron alapelvei: méltányosság és egyenlőség, ahogy mi látjuk

A Helen Doron alapelvei meghatározzák oktatóközpontjaink működését, valamint oktatóink tanári és emberi minőségét egyaránt. Valljuk, hogy az angol nyelvtanítás mellett a gyerekek nevelése is fontos feladatunk. Erkölcsi és kritikai érzékük kialakítása, a logikus gondolkodás támogatása, az énhatárok kijelölése, a környezettudatos szemlélet kialakítása

Iskolán kívüli nyelvtanulás: kényszer vagy lehetőség?

Az iskolán kívüli nyelvtanulás úri hóbort, a gazdagok mániája – gondolják sokan. Vagy inkább kényszer, hiszen az állami iskolákban történő nyelvoktatás igencsak gyenge lábakon áll – vallják mások. De vajon mi az igazság és miért érdemes komolyan megfontolni a Helen Doron oktatóközpontok

A hanganyag hallgatás szerepe a nyelvtanulásban

A Helen Doron hanganyag hallgatás szerepe jelentősebb, mint gondolnánk! Hiszen hiába az olvasás és a nyelvtan, hiába az értés és a rendelkezésre álló nyelvi eszköztár, ha nem merünk megszólalni, nem igaz? A beszélt nyelvi készségek kialakításában pedig a magabiztosságnak és a gyakorlatnak

Cambridge gyereknyelvvizsgák a Helen Doron-nál

A Cambridge gyereknyelvvizsgák (Cambridge English Qualifications for Young Learners) olyan nemzetközileg elismert nyelvi vizsgák, amelyeket kifejezetten gyerekek számára terveztek, hogy felmérjék angoltudásukat és nyelvi készségeiket. A vizsgák a 7-12 éves korosztály számára három különböző szinten érhetők el Starters, Movers és Flyers elnevezéssel. STARTERS Kezdő szintű vizsga, a

5 dolog, amit tudnod kell Helen Doron-ról

Helen Doron kivételes személyiség az angol nyelvoktatás világában. Ő az, aki elkötelezettségét és az általa megalkotott egyedülálló oktatási módszertant ötvözte a gyerekek iránti szeretettel és odafigyeléssel. Módszere kifejezetten gyerekeknek szól, és interaktív, játék alapú tanulással járul hozzá az angol nyelv elsajátításához. A

JELENTKEZÉS BEMUTATÓÓRÁRA!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.