Angol nyelvoktatás gyermekek számára 3 hónapos kortól 19 éves korig az I. kerületben the Centre

Köszöntünk a Budapest I. kerületi Helen Doron English Nyelvstúdió honlapján!

De mi is a Helen Doron módszer?

A Helen Doron Early English program – amely 2020-ben ünnepelte alapításának 35. évfordulóját – a brit származású, többgyermekes nyelvész hölgy, Helen Doron nevéhez fűződik. Helen felismerte, hogy a nyelv elsajátítása – legyen az anyanyelv vagy idegen nyelv – már csecsemőkorban elkezdődik.

A módszer a gyermekek azon természetes képességére épít, hogy 6 éves korukig bármely idegen nyelvet könnyedén és párhuzamosan elsajátítanak- akcentus nélkül!

Ők még nem elemzik a nyelvet, mint mi, felnőttek. A gyerekek beszédhelyzeteken, játékokon és dalokon keresztül dolgozzák fel a nyelvet. Először utánzással, majd önállóan is képesek lesznek alkalmazni.

Hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: pontosan ugyanúgy, mint az anyanyelvén! Szüksége van pici gyermekednek a nyelvtani magyarázatokra? Dehogy! Megtanul a gyermeked így beszélni? Hát, persze! Ő ugyanúgy – az érzékek, a tapasztalat útján -tanul meg angolul is, mint ahogyan magyarul.

Az egyedülálló módon kifejlesztett program egyik kulcs eleme a tananyaghoz tartozó hanganyagok ismételt otthoni hallgatása, amely biztosítja, hogy gyermeked minden nap találkozzon az angol nyelvvel, s tökéletesen elsajátítsa annak kiejtését. A rendszeres hanganyag és mese hallgatás gyermeked anyanyelvéhez hasonló (angol nyelvi) környezetet teremt. A vidám, színes foglalkozások pedig nemcsak a nyelvtanulást segítik elő, de sok minden mást is fejlesztenek, pl. önbizalmat, empátiát, önállóságot és kreativitást.

Az anyanyelv elsajátításához hasonlóan, 6-7 éves korig gyermekednek az angol beszélt nyelvet tanítjuk meg, az ezt követő években pedig már írás-és olvasáskészségeiket is fejlesztjük.

 

Helen Doron értékek

Tanárként, nyelviskola vezetőként és emberileg is maximálisan magaménak érzem azt a szellemiséget, azokat az értékeket, amelyeket Helen magáénak vall, és amelyek áthatják a Helen Doron tanfolyamokat: kedvesség és együttérzés, empátia és tolerancia, a kulturális sokszínűség tiszteletben tartása, a környezet védelme, minden élőlény szeretete és gondozása, a barátság és a család, a közösség és csapatmunka fontossága.

 

Mikor sikeres a nyelvoktatás:

Néhány statisztika a nemzetközi Helen Doron nyelvoktatási hálózatról, ami magáért beszél:

Több mint 35 év oktatási tapasztalat, világszerte 3 millió diák tanul vagy tanult ezzel a módszerrel, 40 országban működnek Helen Doron nyelviskolák, 1100 oktatási helyszínen világszerte.

Folyamatos továbbképzés biztosítja a magas szintű oktatást a tanároknak és a nyelviskola vezetőknek, megújuló tananyagok, modern technológiai eszközök beemelése az oktatásba (pl. VR Technology, tanulást támogató saját applikációk)

De a legfőbb siker, hogy a Helen Doron rendszerben tanuló gyerekek megszeretik az angol nyelvet, értik és használják azt, jól érzik magukat az angolórákon, könnyedén, szorongás nélkül teljesítik 8 éves kortól a Cambridge junior, majd 14 éves kortól akár a felnőtt nyelvvizsgáikat és ami a legfontosabb, egy olyan életre szóló tudást kapnak, amivel bárhol elboldogulnak majd a világban.

Hiszünk abban, hogy gyerekeket tanítani csak szeretettel, tisztelettel az élménypedagógia eszközeivel lehet. Így kapunk később önbizalommal teli, boldog, a világ felé nyitott felnőtteket.

 

Latest News

5 dolog, amit tudnod kell Helen Doron-ról

Helen Doron kivételes személyiség az angol nyelvoktatás világában. Ő az, aki elkötelezettségét és az általa megalkotott egyedülálló oktatási módszertant ötvözte a gyerekek iránti szeretettel és odafigyeléssel. Módszere kifejezetten gyerekeknek szól, és interaktív, játék alapú tanulással járul hozzá az angol nyelv elsajátításához. A

Back to school: A különóra-mátrix

Hamarosan kezdődik a suli és vele együtt közeledik a szülők legnagyobb rémálma, a különóra-mátrix is. Hogy mi az a különóra-mátrix? Egy minden óvodás-iskolás gyerek életét meghatározó, bonyolult és olykor átláthatatlan rendszer, melyben a gyerek személyes érdeklődésének, fejlesztendő részterületeinek, valamint a kötelező kulturális,

Ne ess kétségbe, ha nem zseni a gyerek!

Ha nem zseni a gyerek, mindenki halálra rémül, hiszen manapság a legjobb sem elég. Kiemelkedőnek, szupernek, extrém teljesítményűnek, mindenben élenjárónak és úgy általában, tökéletesnek illik lenni. A színötös bizonyítvány, az osztályelső pozíció, az országos első helyezések, a tanulmányi és sportversenyek, a szakkörök,

Segítség, kockul a gyerek!

“Kockul a gyerek!” – bosszankodik a legtöbb ovis és kisiskolás anyukája a játszótéren. “Kockul a gyerek!” – háborognak a kamaszok szülei kicsit erősebb éllel. “Hogy ezek folyton csak a mobiljukat nyomkodják!” – háborognak a nagyik, valahányszor az unokáikat látják. És ami azt

Segítség, szenzoros a gyerekem!

Lassan végéhez közeledik a tanév és a gyerekek egyre fáradtabbak. Mostanra nem ritka, hogy azok a diákok, akik egész tanévben kiválóan teljesítettek, április-májusban már rosszabb jegyeket kapnak, vagy azonos teljesítmény mellett egyre ingerültebbek és türelmetlenebbek. Ennek oka sokféle lehet: mentális-érzelmi túlterheltség, diagnosztizálatlan

Angol nyelvi tábor országszerte a Helen Doronnal

Ahogy kivirágzik a tavasz, az anyukák és az apukák napi to do list-jén feltűnik a legidegesítőbb tevékenység: a táborvadászat. Hiszen a nyár hosszú, a szabadság kevés és a gyerekek elhelyezéséről, szórakoztatásáról tíz teljes héten át gondoskodnia kell a családnak. A csemete érdeklődése,

JELENTKEZÉS BEMUTATÓÓRÁRA!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.