Angol nyelvoktatás gyermekek számára 3 hónapos kortól 19 éves korig az I. kerületben the Centre

Köszöntünk a Budapest I. kerületi Helen Doron English Nyelvstúdió honlapján!

De mi is a Helen Doron módszer?

A Helen Doron Early English program – amely 2020-ben ünnepelte alapításának 35. évfordulóját – a brit származású, többgyermekes nyelvész hölgy, Helen Doron nevéhez fűződik. Helen felismerte, hogy a nyelv elsajátítása – legyen az anyanyelv vagy idegen nyelv – már csecsemőkorban elkezdődik.

A módszer a gyermekek azon természetes képességére épít, hogy 6 éves korukig bármely idegen nyelvet könnyedén és párhuzamosan elsajátítanak- akcentus nélkül!

Ők még nem elemzik a nyelvet, mint mi, felnőttek. A gyerekek beszédhelyzeteken, játékokon és dalokon keresztül dolgozzák fel a nyelvet. Először utánzással, majd önállóan is képesek lesznek alkalmazni.

Hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: pontosan ugyanúgy, mint az anyanyelvén! Szüksége van pici gyermekednek a nyelvtani magyarázatokra? Dehogy! Megtanul a gyermeked így beszélni? Hát, persze! Ő ugyanúgy – az érzékek, a tapasztalat útján -tanul meg angolul is, mint ahogyan magyarul.

Az egyedülálló módon kifejlesztett program egyik kulcs eleme a tananyaghoz tartozó hanganyagok ismételt otthoni hallgatása, amely biztosítja, hogy gyermeked minden nap találkozzon az angol nyelvvel, s tökéletesen elsajátítsa annak kiejtését. A rendszeres hanganyag és mese hallgatás gyermeked anyanyelvéhez hasonló (angol nyelvi) környezetet teremt. A vidám, színes foglalkozások pedig nemcsak a nyelvtanulást segítik elő, de sok minden mást is fejlesztenek, pl. önbizalmat, empátiát, önállóságot és kreativitást.

Az anyanyelv elsajátításához hasonlóan, 6-7 éves korig gyermekednek az angol beszélt nyelvet tanítjuk meg, az ezt követő években pedig már írás-és olvasáskészségeiket is fejlesztjük.

 

Helen Doron értékek

Tanárként, nyelviskola vezetőként és emberileg is maximálisan magaménak érzem azt a szellemiséget, azokat az értékeket, amelyeket Helen magáénak vall, és amelyek áthatják a Helen Doron tanfolyamokat: kedvesség és együttérzés, empátia és tolerancia, a kulturális sokszínűség tiszteletben tartása, a környezet védelme, minden élőlény szeretete és gondozása, a barátság és a család, a közösség és csapatmunka fontossága.

 

Mikor sikeres a nyelvoktatás:

Néhány statisztika a nemzetközi Helen Doron nyelvoktatási hálózatról, ami magáért beszél:

Több mint 35 év oktatási tapasztalat, világszerte 3 millió diák tanul vagy tanult ezzel a módszerrel, 40 országban működnek Helen Doron nyelviskolák, 1100 oktatási helyszínen világszerte.

Folyamatos továbbképzés biztosítja a magas szintű oktatást a tanároknak és a nyelviskola vezetőknek, megújuló tananyagok, modern technológiai eszközök beemelése az oktatásba (pl. VR Technology, tanulást támogató saját applikációk)

De a legfőbb siker, hogy a Helen Doron rendszerben tanuló gyerekek megszeretik az angol nyelvet, értik és használják azt, jól érzik magukat az angolórákon, könnyedén, szorongás nélkül teljesítik 8 éves kortól a Cambridge junior, majd 14 éves kortól akár a felnőtt nyelvvizsgáikat és ami a legfontosabb, egy olyan életre szóló tudást kapnak, amivel bárhol elboldogulnak majd a világban.

Hiszünk abban, hogy gyerekeket tanítani csak szeretettel, tisztelettel az élménypedagógia eszközeivel lehet. Így kapunk később önbizalommal teli, boldog, a világ felé nyitott felnőtteket.

 

Latest News

20 éves a Helen Doron Magyarországon

1985-ben Helen Doron angol nyelvész kidolgozta speciális módszerét, mely a korai angol nyelvtanulást célozta meg. Tizenkilenc évvel ezután, 2004-ben aztán megjelent az első Helen Doron oktatóközpont Magyarországon. Ma 20 éves a Helen Doron hazánkban, és a Helen Doron-hálózat 90 oktatóközpontban várja a

It’s Always Debatable Tournament vitaverseny

Izgatottan várjuk a június 23-át, az It’s Always Debatable Tournament nemzetközi vitaverseny döntőjének napját, ahol 2 magyar diákunk is indul: Marvin (Li Muyuan) a 14 év alatti kategóriában, és Hornyák Samu a 14 év felettiek versenyén! Nagyon szurkolunk,  sok sikert kívánunk a

Beszélgetés a franchise-ról

Beszélgetés franchise-ról, kétnyelvűségről, vállalkozásról. Fischer Mónika, business coach beszélgetett Mészáros Szilvia Master Franchisorral, a Gyerekangol kft szakmai vezetőjével. Ha te is szeretnél franchise partner lenni, bővebben itt olvashatsz a lehetőségekről: Franchise

Helen Doron vitaverseny: A kritikus gondolkodás és az érvelni tudás érték

A 2024-ben először megrendezésre kerülő Helen Doron vitaverseny az It’s Always Debatable Tournament elnevezést viseli. Elsősorban azért, mert tudjuk, a konfliktusok elkerülhetetlenek. Nem mindegy azonban, hogy mihez kezdünk velük! Az igazságnak legtöbbször egynél több érvényes olvasata létezik. Az egyet nem értés pedig

2024 Summer Edition: angol nyelvi tábor országszerte a Helen Doronnal

Miért éri meg angol nyelvi táborba vinni a gyereket, mit tud a 2024 Summer Edition: angol nyelvi tábor országszerte a Helen Doronnal? Tapasztaljuk, hogy a szülők egy része szkeptikus: nem hiszik, hogy egy egyhetes angol nyelvi tábor valóban jelentősen hozzájárulhat gyermekük nyelvtudásának

Korai angol nyelvtanulás: diákokból Helen Doron oktatók

A legtöbb helendoronos szülő egyetért abban, hogy a korai angol nyelvtanulás kifizetődik. Hiszen minél előbb kezdenek nyelvet tanulni a kicsik, annál pontosabb lesz a kiejtésük, annál természetesebb számukra az idegen nyelven való megszólalás. Egyszerűen épp olyan magától értetődő lesz nekik, mint az,

JELENTKEZÉS BEMUTATÓÓRÁRA!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.