FAQ

Jankai Zsuzsanna 0036309773069
Tudjuk, hogy a kisgyermekek koncentrációs ideje nagyon rövid, vagyis egy dologra csak néhány percig képes fókuszálni. Ezért a Helen Doron foglalkozásokat az éppen aktuális képességeiknek és igényeikhez igazítottuk. Vagyis egy feladat nálunk kb. 3-4 percig tart – természetesen idősebb gyermekek esetében hosszabb ideig- s már váltunk is a következő feladatra, ami újfent csupán néhány percet vesz igénybe. A szedatív (vagyis az „ülős” pl. rajzolás, kirakózás, társasjáték) és a kinesztetikus (vagyis „mozgásos”pl. ének-tánc, mutasd meg, szaladj oda) feladatokot tudatosan váltogatjuk, amely minden tanulótípust kielégít és persze biztosítja, hogy gyermeked figyelme egy pillanatra se lankadjon. (Sőt, sok olyan kisgyermek van, aki rövidnek találja az órát, s még maradni szeretne… )
A módszer kulcsfontosságú eleme a rendszeres hanganyag hallgatás, na de miért is fontos ez? Tudományosan igazolt tény, hogy egy gyermek 6 éves koráig ugyanolyan módon és ugyanolyan természetességgel, akcentus nélkül sajátít el bármilyen idegen nyelvet, csak úgy, mint az anyanyelvét. Természetesen nem minden magyar családban beszélnek a szülők angolul, nem beszélve a helyes kiejtésről. A tananyaghoz tartozó aktuális hanganyag napi rendszerességű hallgatásával viszont mesterséges anyanyelvi környezetet teremtesz gyermeked számára, amely számos előnnyel jár:
  • gyermeked napi szinten hallja az angol nyelvet
  • olyan, mintha egy angol „dadus” beszélne hozzá minden nap
  • kizárólag angol anyanyelvűek verselnek, énekelnek, beszélnek az applikációban, amely biztosítja, hogy gyermeked akcentus nélkül sajátíthassa el a nyelvet
  • a napi rendszerességgel hallott mondatokat, állandósult szókapcsolatokat, nyelvi szerkezeteket, szókincset és intonációt gyermeked észrevétlenül – ugyanúgy, mint az anyanyelvét – sajátítja el
  • összehasonlítva a hanganyagot nem használó gyerekekkel, a rendszeresen a hanganyagot hallgató gyerekek szemmel láthatóan könnyebben, gyorsabban és maradandóbban sajátítják el (s tudják használni!) az órán tanultakat.
Ingyenes bemutató foglalkozásainkkal kapcsolatban írjon nekünk a godvac@helendoron.com címre.
Tapasztalataink azt mutatják, hogy az iskolai nyelv választásnál érdemes egy harmadik nyelvet választani. Azok a gyerekek, akik ovisként nálunk kezdtek angolul tanulni sokkal gyorsabban és hatékonyabban sajátítják el az iskolában a második idegen nyelvet. Számukra a nyelvtanulás csupa pozitív élménnyel párosítható, így bátrabban szólalnak meg az iskolai környezetben is.

JELENTKEZÉS BEMUTATÓÓRÁRA!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.