Angol nyelvoktatás gyermekek számára 3 hónapos kortól 19 éves korig az I. kerületben the Centre

Köszöntünk a Budapest I. kerületi Helen Doron English Nyelvstúdió honlapján!

Angol nyelvoktatás gyermekek számára 3 hónapos kortól 19 éves korig az I. kerületben

Czifra Ildikó vagyok, a nyelviskola vezetője és tulajdonosa már 10 éve. A Helen Doron módszerrel akkor találkoztam először, amikor gyermekemet 2 éves korában beírattam egy Helen Doron kurzusra. Szakmai karrierem során mindig szükségem volt a nyelvek aktív használatára, így gyermekemet a lehető leghamarabb szerettem volna angolra taníttatni. Azonnal megfogott a módszer újszerűsége, hatékonysága, és láttam, hogy ez a legjobb módja annak, hogyan tanítsuk saját gyermekeinket angolra, már ebben a nagyon pici korban.

De mi is a Helen Doron módszer?

A Helen Doron Early English program – amely 2020-ben ünnepelte alapításának 35. évfordulóját – a brit származású, többgyermekes nyelvész hölgy, Helen Doron nevéhez fűződik. Helen felismerte, hogy a nyelv elsajátítása – legyen az anyanyelv vagy idegen nyelv – már csecsemőkorban elkezdődik.

A módszer a gyermekek azon természetes képességére épít, hogy 6 éves korukig bármely idegen nyelvet könnyedén és párhuzamosan elsajátítanak- akcentus nélkül!

Ők még nem elemzik a nyelvet, mint mi, felnőttek. A gyerekek beszédhelyzeteken, játékokon és dalokon keresztül dolgozzák fel a nyelvet. Először utánzással, majd önállóan is képesek lesznek alkalmazni.

Hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: pontosan ugyanúgy, mint az anyanyelvén! Szüksége van pici gyermekednek a nyelvtani magyarázatokra? Dehogy! Megtanul a gyermeked így beszélni? Hát, persze! Ő ugyanúgy – az érzékek, a tapasztalat útján -tanul meg angolul is, mint ahogyan magyarul.

Az egyedülálló módon kifejlesztett program egyik kulcs eleme a tananyaghoz tartozó CD-k ismételt otthoni hallgatása, amely biztosítja, hogy gyermeked minden nap találkozzon az angol nyelvvel, s tökéletesen elsajátítsa annak kiejtését. A rendszeres CD-hallgatás gyermeked anyanyelvéhez hasonló (angol nyelvi) környezetet teremt. A vidám, színes foglalkozások pedig nemcsak a nyelvtanulást segítik elő, de sok minden mást is fejlesztenek, pl. önbizalmat, empátiát, önállóságot és kreativitást.

Az anyanyelv elsajátításához hasonlóan, 6-7 éves korig gyermekednek az angol beszélt nyelvet tanítjuk meg, az ezt követő években pedig már írás-és olvasáskészségeiket is fejlesztjük.

 

Helen Doron értékek

Mind anyaként, mind emberként, mind nyelviskola vezetőként maximálisan magaménak érzem azt a szellemiséget, azokat az értékeket, amelyeket Helen magáénak vall, és amelyek áthatják a Helen Doron tanfolyamokat: kedvesség és együttérzés, empátia és tolerancia, a kulturális sokszínűség tiszteletben tartása, a környezet védelme, minden élőlény szeretete és gondozása, a barátság és a család, a közösség és csapatmunka fontossága.

 

Az oktatás minősége

Mindig is elkötelezett voltam a minőségi oktatás mellett, így nyelviskolánk tanárai mindig felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkező, jellemzően tanár szakon végzett, fiatal, gyerekcentrikus, a tanítás és a Helen Doron módszer iránt elkötelezett fiatal tanárok, akik folyamatosan vesznek részt képzéseken annak érdekében, hogy a gyermeknek a legjobbat tudják adni.

 

Mikor sikeres a nyelvoktatás:

Néhány statisztika a nemzetközi Helen Doron nyelvoktatási hálózatról, ami magáért beszél:

Több mint 35 év oktatási tapasztalat, világszerte 3 millió diák tanul vagy tanult ezzel a módszerrel, 40 országban működnek Helen Doron nyelviskolák, 1100 oktatási helyszínen világszerte.

Folyamatos továbbképzés biztosítja a magas szintű oktatást a tanároknak és a nyelviskola vezetőknek, megújuló tananyagok, modern technológiai eszközök beemelése az oktatásba (pl. VR Technology, tanulást támogató saját applikációk)

De a legfőbb siker, hogy a Helen Doron rendszerben tanuló gyerekek megszeretik az angol nyelvet, értik és használják azt, jól érzik magukat az angolórákon, könnyedén, szorongás nélkül teljesítik 8 éves kortól a Cambridge junior, majd 14 éves kortól akár a felnőtt nyelvvizsgáikat és ami a legfontosabb, egy olyan életre szóló tudást kapnak, amivel bárhol elboldogulnak majd a világban.

Hiszünk abban, hogy gyerekeket tanítani csak szeretettel, tisztelettel az élménypedagógia eszközeivel lehet. Így kapunk később önbizalommal teli, boldog, a világ felé nyitott felnőtteket.

 

Latest News

Segítség, szenzoros a gyerekem!

Lassan végéhez közeledik a tanév és a gyerekek egyre fáradtabbak. Mostanra nem ritka, hogy azok a diákok, akik egész tanévben kiválóan teljesítettek, április-májusban már rosszabb jegyeket kapnak, vagy azonos teljesítmény mellett egyre ingerültebbek és türelmetlenebbek. Ennek oka sokféle lehet: mentális-érzelmi túlterheltség, diagnosztizálatlan

Angol nyelvi tábor országszerte a Helen Doronnal

Ahogy kivirágzik a tavasz, az anyukák és az apukák napi to do list-jén feltűnik a legidegesítőbb tevékenység: a táborvadászat. Hiszen a nyár hosszú, a szabadság kevés és a gyerekek elhelyezéséről, szórakoztatásáról tíz teljes héten át gondoskodnia kell a családnak. A csemete érdeklődése,

Helen Doron Week programok 2023

Első alkalommal megrendezésre kerülő és egyedülálló Helen Doron Week programunk alkalmával április 24-28. között országszerte bemutatóórákon, különböző izgalmas, gyerekekkel kapcsolatos programokon és online előadásokon vehettek részt. Várunk titeket nagy szeretettel, keressétek a hozzátok legközelebb eső oktatóközpontot: https://helendoron.hu/oktatokozpontok/Hungary/ Országosan szervezendő programjainkat itt folyamatosan

Csoportváltás okosan: visszalépés vagy lehetőség?

Azok a gyerekek, akik előzetes nyelvtudás nélkül, babaként vagy kis óvodásként érkeznek angol foglalkozásainkra, értelemszerűen az életkoruknak megfelelő csoporthoz csatlakoznak. Legyen az baba angol, Fun with Flupe vagy éppen valamelyik másik ovis angol tanfolyam. Azoknak a diákoknak viszont, akik valahol – oviban,

Mire jó a nyelvvizsga gyerekeknek?

Vannak gyerekek, akik előbb kezdik az angol nyelvtanulás csínjának-bínjának elsajátítását, mint a hozzátáplálást. Mások azonban csak ovisként vagy kisiskolásként érkeznek hozzánk. A cél azonban mindig azonos. Magabiztos angol nyelvtudást, nemzetközi szinten elismert nyelvvizsgát szerezni, hogy a későbbiek során a gyerekek élete legalább

10 angol mozaikszó és új kifejezés, amit szülőként neked is ismerned kell

Előfordult már veled, hogy próbáltad értelmezni kiskamasz gyermeked chatben küldött üzenetét, és halvány lila gőzöd sem volt arról, mégis mit akarhatott mondani a ded? Szeretnéd dekódolni a Snapchat, WhatsApp, Messenger, Signal, Insta stb. üzeneteket, de hirtelenjében nem is mindegyik appról tudod pontosan,

JELENTKEZÉS BEMUTATÓÓRÁRA!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.