Tanáraink

Sziasztok! Kota Marianna vagyok, a Helen Doron Gyermek Nyelvi Akadémia Miskolc, a Helen Doron Emőd és a Helen Doron Mályi vezetője. 17 éve dolgozom Helen Doron tanárként. Először anyukaként ismerkedtem meg ezzel a módszerrel, amikor 1 évesen beírattam a fiamat a nyelviskolába és elkezdtük az angolozást. Ő ma már 18 éves és angolt csak a Helen Doronnal tanult. Nagyon büszke vagyok rá, mert 14 évesen megszerezte a B2 , 16 évesen pedig a C1 felsőfokú nyelvvizsgát. Ha azt gondoljátok, hogy azért, mert egy tehetséges csodagyerek, akkor bizony tévedtek. Nem ő az egyetlen a sok évi pályám alatt, aki hasonló eredményekkel dicsekedhet. Már több 100 diákunk tett sikeres vizsgát különböző szinteken, akikre nagyon büszkék vagyunk. A Helen Doron módszernek és a Helen Doron tanárok magas szakmai színvonalának köszönhetően bátran ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el hozzánk, hiszen velünk tényleg sikeres a nyelvtanulás minden korosztályban.

Sziasztok! Mogyorósi Dalma vagyok, Helen Doron Tanár. Először Laurán keresztül hallottam a Helen Doronról, párszor be is néztem hozzá a nyelviskolába. Amikor először láttam az iskolát, a szavam elállt. Nagyon tetszett a hangulata a termeknek, hogy minden színes, barátságos és gyerekközpontú. Akkor nem hittem volna, hogy egyszer én is itt dolgozhatok. Aztán a sors úgy hozta, hogy kaptam egy lehetőséget, hogy Helen Doron tanárrá váljak, így 2022 szeptemberétől már én is ennek a csodacsapatnak a része vagyok. Gyerekként nem voltam kitűnő tanuló, az iskolában egy tantárgy volt, amiben sikerélményem volt és ez az angol. Már az egyetem alatt eldöntöttem, hogy szeretném ezt a tudást és a nyelv iránti szeretetemet átadni másoknak, tanár szerettem volna lenni, de egy olyan közegben, ahol a nyelvtanulás jókedvvel, kíváncsisággal és legfőképp stresszmentes légkörrel párosul. A Helen Doron órákon ez mind teljesül, így a gyerekek pozitív érzéssel kötik össze az angol nyelvtanulást, nem pedig teher számukra, és ami a legfontosabb, sikerélménnyel és jókedvűen mennek haza. Továbbá az iskola közösség kovácsoló ereje is lenyűgöző számomra. A gyerekek, a szüleik és mi tanárok együtt egy fantasztikus közösség tagjai vagyunk, ahová jó tartozni és olyan értékekeket képviselni, mint az egymás elfogadása, a szeretet, a segítőkészség, az optimizmus és peresze a nyelvtudás fontossága.

Sziasztok! Lasánszki Orsi vagyok. 2020 szeptemberében kezdtem el tanítani a Helen Doron Gyermeknyelvi Akadémiánál; azóta tartok Cambridge Nyelvvizsga felkészítő órákat valamit segítek a nyári táborok lebonyolításában. Számomra már az első pillanatban világossá vált, hogy itt mind a tanulás és a tanítás egy teljesen egyedi élmény. Utólag nagyon hálás vagyok, hogy az első tanári élményeim ehhez az iskolához és a Helen Doron módszerhez kötődnek. Az órákra való felkészülés, a gyerekek oktatása folytonos megújulást jelent: nálunk mindenki egy igazi kis egyéniség, nincs két egyforma gyerek és nincs két egyforma csoport vagy óra sem. Számomra mindig az a legjobb visszajelzés, amikor a gyerekek alig várják, hogy elmeséljenek nekem valamit az óra elején, vagy kérik, hogy én is szálljak be a játékokba.

Sziasztok! Gál Panna vagyok, Helen Doron Tanár. 2021-ben Nemzetközi gazdálkodás szakon végeztem a Miskolci Egyetemen. Különösen izgalmas volt számomra az idáig vezető út, mivel 12 évig voltam „helendoronos” diák, majd az érettségi után úgy döntöttem, szeretném kipróbálni magam a másik oldalon is, így 2018-ban elvégeztem a Helen Doron Tanári Képzést, és párhuzamosan az egyetemi tanulmányaimmal, rögtön bele is vetettem magam a tanításba. Akkor még nem is sejtettem, hogy ez a döntés mennyi új kalandot és kihívást hoz majd az életembe. Nehéz arra a kérdésre röviden válaszolnom, hogy mit szeretek a munkámban. Úgy gondolom, hogy a Helen Doron rendszerben tanítva az ember egy olyan különleges, pozitív szemléletet tesz magáévá, mely nem csak a tanítás keretein belül érvényesül, hanem az egész életére hatással van. Nagyon szeretem a gyerekeket, a szuper csapatot, akikkel együtt tanítok, a sok szeretetet, amit adunk és kapunk, a folyamatos fejlődési lehetőségeket, az új projekteket, a sok vidám/vicces/megható pillanatot, a közös sikereket, kalandokat, kis őrültségeket, a szerető, családias légkört, és hogy nem telik el nap nevetés nélkül.

Sziasztok! Csoma Laura vagyok, Helen Doron Tanár. 2018-ban szereztem a diplomámat Anglisztika szakon a Miskolci Egyetemen. Még az egyetem befejezése előtt lehetőségem adódott megismerni Mariannt, a nyelviskolát, valamint a Helen Doron módszertant. Elsőként a nyári táboroztatásba kóstolhattam bele, és már azután tudtam, hogy ezt a munkát nekem találták ki, amit igazán szeretni is fogok. Így 2018-ban a Helen Doron tanári képzés után már örömmel tudhattam magam mögött az első munkahelyemet, itt a nyelviskola falain belül. Sokan azt gondolják, hogy nehéz megtanulni egy idegen nyelvet. Tulajdonképpen igazuk is van, hiszen a megszokott, gyakran elavult és eredménytelen módszerekkel valóban nehézkes lehet. Azonban, erre jó ellenpélda a Helen Doron módszerrel való nyelvtanulás, amely modern, játékos, pozitív légkörben zajló, stresszmentes lehetőséget kínál a gyerekek számára minden korosztályban. Itt igazán magabiztos, alapos nyelvtudásra, valamint barátokra és egy szuper családias közösségre tehet szert bárki. Hogy mit is szeretek igazán a munkámban? A csapatot, akik egyben életre szóló barátok is, akikkel nap, mint nap együtt dolgozhatok nyugodt légkörben és akiktől rengeteget tanultam már és még biztosan fogok is; hogy mind szakmailag, mind emberileg folytonos a fejlődésem; hogy nap, mint nap kreatívkodhatok a munkám során, mert szinte nem telik el nap enélkül, hogy ne tenném, legyen az egy nyári táboros tematika, egy társas- vagy kártyajáték például; de leginkább a gyerekeket, akik feltöltenek a szeretetükkel, a kis napi történeteikkel, a vicceikkel, az öleléseikkel valamint a pozitív energiájukkal és azt, hogy a munkám során én is örök gyerek maradhatok legbelül. Így tud egy felnőtt igazán boldog, fiatalos felnőtt lenni.

Sziasztok! Becze Juli vagyok, 4 éve vagyok a Helen Doron Gyermeknyelvi Akadémia csapatának a tagja. A csapatunk munkáját főként recepciósként segítem, de igyekszem megoldani a hozzánk járó gyerekek és szüleik apró-cseprő gondjait. Feladataim közé tartozik a nyelviskola megjelenésének színesebbé tétele,- mindig azon gondolkodom, hogy milyen dekorációval tudnám elvarázsolni a diákjainkat, és a látogatóinkat. Szívesen segédkezem oktatási segédanyagok megalkotásában, igyekszem hatékonyan kivenni a részem a csapatmunkából. A Helen Doron módszerrel szülőként találkoztam. Két nagy fiam van, az idősebb már diplomával és nyelvvizsgával rendelkezik. Mielőtt a Helen Doron Gyermeknyelvi Akadémiára jöttünk volna, többféle angoltanulási módszert kipróbáltunk, de egyikkel sem jutottunk előre, ekkor fordultam segítségért a sulihoz, és 1,5 év múlva a nyelvvizsga a fiam zsebében volt. Körülbelül 2 éve a nyelviskolánk szenior csoportjának is oszlopos tagja vagyok, ennek a módszernek köszönhetően úgy tűnik, hogy egy bakancslistás álmom válik valóra és én is megtanulhatok angolul. A szenior csoportunk fantasztikus, a tanár nénink -Laura- nagyon elszánt , mi pedig bebizonyítjuk, hogy felnőtt korban is hatékony ez a módszer.