fbpx
 
 
Hungary
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Angol nyelv gyerekeknek

  A Helen Doron diákok nem csak tanulnak hanem jól érzik magukat.

  Hogy miért?
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Próbáld ki!

  Ingyenes próba óra

  Központok
 • English for kids
  Kisgyerekkortól tinédzser korig
  3 hónapos kortól 19 éves korig minden korosztály részére izgalmas és érdekes tananyaggal
  Keress egy Oktató Központot
 

Több, mint az angol nyelv. Életfelfogás is.

Az elmúlt 30 év során folyamatosan megtapasztaltam hogyan segíti a Helen Doron módszertan a gyermekek sikeres angol nyelv tanulását. Miközben jólesően vettem tudomásul a módszer hatékonyságát, arra lettem figyelmes, hogy a tanáraink, a tanárképző pedagógusaink és franchisor munkatársaink is annak iskolán kívüli pozitív hatásáról számoltak be, és egyöntetűen állították, hogy a módszer családi életükre, emberi kapcsolataikra és még az üzletpolitikájuk stílusára is jótékony befolyással volt.

Nagy meglepetés nem ért ezt hallva, mivel a Helen Doron módszer nemcsak az angol nyelv tanításáról szól; egy olyan gondolkodásmódot és a sikerekhez szükséges alapot biztosít mind a tanárnak, mind a diákjaiknak, mely messze túlmutat az iskolai tanulás keretein.

Nemrég kapcsolatba léptem a közösségi médián keresztül egy úriemberrel, aki elmondta, hogy a módszertan hosszútávú hatással van rá. Egykori Helen Doron tanárként megértette, hogy maga a tanulási folyamat dinamikus, és hogy mindenképp szükséges a tanulási módszert és tartalmát hozzáigazítani a tanuló fejlődési és tudásbéli szintjéhez. Miután a karrierváltás mellett döntött, az Egyesült Államokba költözött, ahol a Helen Doron English tanárképző tanfolyamon megszerzett tudásának eszköztárát sikeresen kezdte el alkalmazni új munkájában, az ipari formatervezés területén.

A Helen Doron nyelvtanárok képzésükből fakadóan pozitív megerősítésben részesítik diákjaikat, és a gyermekek természetes tanulási folyamataira építenek. Az egész tanulási folyamat megerősíti a gyermekben az ’Igen, képes vagyok rá!’ hozzáállást. Bátorítva és nevelve van erre, és ez a fajta támogatás – számtalan módon – ellene megy a hagyományos tanítási és szülők gyermeknevelési módszereinek. A módszertan megtanítja és folyamatosan kifejleszti az emberekben a képességet, hogy olyan visszajelzéseket adjanak, melyekkel a gyermekeik fejlődését segítik. Ez a pozitív megközelítés egy olyan egészséges gondolkodásmódhoz vezet, mely kihat a személy egész kapcsolatrendszerére, és mely így nem csak kizárólag a tanórákon nyilvánul meg.

Ily módon kellene a szülőknek bátoritást nyújtaniuk a gyermekeik számára. Ha úgy is érzik, hogy néha muszáj kritikusnak vagy negatívnak lenniük, ez igazából szükségtelen. Amint a szülők megértik, hogy a pozitív megerősítés egy csodálatos megnyilvánulás gyermekeik felé, ennek hatása kiterjedhet a teljes emberi kapcsolatrendszerükre. A családi élet fejlődése kihathat akár a munkahelyi környezetükre is; sőt, jó példával járhat elől az élet bármely területén.

A Helen Doron English tanárképző kurzusok nem csupán nemzetközi szintű kvalifikációt biztosítanak az angol nyelv tanításához szerte a nagyvilágban, de értékes életvezetési jártasságot is adnak. A tanárképző kurzusainkon látom, hogyan mennek át ezen a változáson a tanáraink. Nem csak a pozitív visszajelzés módját sajátítják el, hanem mélyen magukba ásva megtanulnak visszajutni az egykori gyermeki állapotukba, melyből megerősítő viselkedésmódot merítenek. A játékosság kihozza belőlük azt a fajta tanárt, aki ezt a viselkedésmódot az életfilozófiájává alakíthatja. Nem lennék meglepve, ha az emberek azért járnának el a képzéseinkre, hogy mélyen magukévá tegyék ezt az életszemléletet. Hasznos módszert kapnak az életük vezetéséhez. 

 

A blogbejegyzés eredetiben itt olvasható!