fbpx
 
 
Hungary
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Angol nyelv gyerekeknek

  A Helen Doron diákok nem csak tanulnak hanem jól érzik magukat.

  Hogy miért?
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Próbáld ki!

  Ingyenes próba óra

  Központok
 • English for kids
  Kisgyerekkortól tinédzser korig
  3 hónapos kortól 19 éves korig minden korosztály részére izgalmas és érdekes tananyaggal
  Keress egy Oktató Központot
 

Mert mindenki számít

Minden szerda délelőttöt együtt töltünk a nyelviskolában a kollégákkal. Ötletelünk, alkotunk, néha csak beszélgetünk. Jó kis csapatépítő program ez. Az egyik tanító néni hívta fel a figyelmünket a Mindenki című filmre, mely konkrét témává az Oscar-díj elnyerésével vált közöttünk.

Vajon kinek van igaza? Elítélhető a tanárnő, amiért nem hazudja a tehetséget? Vajon mi ki mernénk így állni a barátainkért? Vajon ki a hibás? Vajon mi mások vagyunk…….?

És ez utóbbi kérdés volt az, amelyben teljes volt az egyetértésünk. A Helen Doron módszer több mint angol. Mi úgy foglalkozunk a gyerekekkel, mint ma már senki más nem teszi. Itt nem csak a tananyag a lényeg, hanem a fejlesztés és az erkölcsi nevelés is. Kiscsoportos foglalkozásokat tartunk, aminek az az előnye, hogy mindenki sorra kerül, mindenki ugyanolyan fontos, mindenkire van idő. Van aki ügyesen rajzol, van akinek jó a hangja, másnak a labdaérzéke tökéletes. Mindenki tehetséges valamiben. Az angol óra keretein belül az élet minden területéről ismeretet szereznek a gyerekek, legyen az környezetvédelem, az állatok ismerete, sport, jótékonykodás, stb és itt nálunk van idő arra, hogy kiderüljön, ki melyik területen mozog otthonosan. Segítünk fejleszteni az önbizalmukat, a diákok tapasztalati tudást szereznek. Egy 45 perces óra a könyv felett összehasonlíthatatlanul többnek tűnik, mint 45 perc élményekkel, zenével és mozgással teli óra.

Ha valaki csatlakozik hozzánk, nem csak angol tudást szerez, hanem egy csapat részévé is válik. Jó érzés tartozni valahova. Kevesebbek lennénk e nélkül. Együtt készülünk az ünnepekre, megéljük a mindennapokat és észrevétlenül egy nagy családdá formálódunk. Amíg a szülők az előtérben várakoznak, beszélgetnek, barátságok alakulnak. Az anyukák az évek során barátnőkké válnak, miközben tudják, hogy a gyerekek a tantermekben a legjobbat kapják.

Hitvallásunkat tökéletesen megfogalmazza a „Mindenki”. Itt ugyanis tényleg mindenki számít, mindenki a csapat része, mindenkinek megtaláljuk azokat a tulajdonságait, melyek miatt értékes. Így egymást kiegészítve, támogatva alkotunk egy olyan csapatot, mely a társadalom értékes, hasznos részét képezi.

/Nagy Erika – Helen Doron Oktató Központ Gyula/