fbpx
 
 
Hungary
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Angol nyelv gyerekeknek

  A Helen Doron diákok nem csak tanulnak hanem jól érzik magukat.

  Hogy miért?
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Próbáld ki!

  Ingyenes próba óra

  Központok
 • English for kids
  Kisgyerekkortól tinédzser korig
  3 hónapos kortól 19 éves korig minden korosztály részére izgalmas és érdekes tananyaggal
  Keress egy Oktató Központot
 

Az idegen nyelvtudás vagy a végzettség számít?

–          Mindenki beszél angolul, nem?

    A kérdést zavart pillantások és heves szemöldökvonogatások követik. Miközben néhányan heves suttogásba kezdenek, a diákmunka-közvetítő tovább folytatja:

–          Angol nyelvtudás követelmény, a további idegen-nyelvismeret előny.

     Páran a kijárat felé kullognak. Bence és Dóra is részt vett ezen az ’interjún’. Itt találkoztak először. Bence volt az egyik, aki hamar távozott. Pedig gimnazista jó tanulóként hat év angoltanulás után nagyon bízott abba, hogy alkalmas a kiválasztott diákmunkára. Már diákmunkázott néhány helyen, és bár az angolórákat nem mindig vette komolyan, arra nem számított, hogy a megfelelő angol nyelvtudás hiányában utasítják vissza. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, az a pillanat, amikor elhatározta, szeretne  igazán megtanulni angolul beszélni.

     Dóra szerencsésebb, szülei nagyon fontosnak tartották a nyelvórákat, ezért már egész kicsi kora óta természetes volt neki, hogy idegen nyelven is beszélnek hozzá, játszanak vele. Kívülről fújta az angol dalokat, és nagyon büszke volt magára, hogy 5 évesen többet tud angolból, mint a szülei. Ragadt rá, mint a kosz, azt mondták. Később szerzett külföldi barátokat, és már többször volt náluk látogatóban, nemrég jött haza egy nyári ösztöndíjról. Tudta, hogy nyelvtanulás önmagában is új lehetőségeket nyit, amikkel egyébként nem találkozna szembe. Dóra mázlista, mert amellett, hogy észrevétlenül elsajátított egy idegen nyelvet, nagyon sokat nyert. Azóta is szívesen tanul más nyelveket, mert megtapasztalta, hogy egy újabb nyelv egy újabb ablak a világra. Tudja, hogy aki nem ismer egy idegen nyelvet sem, nem ismeri igazán a sajátját sem.

 • Karap Judit írása