fbpx
 
 
Hungary
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Angol nyelv gyerekeknek

  A Helen Doron diákok nem csak tanulnak hanem jól érzik magukat.

  Hogy miért?
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Próbáld ki!

  Ingyenes próba óra

  Központok
 • English for kids
  Kisgyerekkortól tinédzser korig
  3 hónapos kortól 19 éves korig minden korosztály részére izgalmas és érdekes tananyaggal
  Keress egy Oktató Központot
 

A kétnyelvűség előnyei

 

Mit is értünk kétnyelvűség alatt?

Nagyon sok, több, mint 7000 különböző nyelv létezik a földön, lényegesen több ember él a földön, aki kettő vagy több nyelvet beszél, mint aki csak az anyanyelvén tud megszólalni. Indiában például 23 nyelvet ismernek el és majdnem minden gyerek több, mint kettő nyelven tud ezek közül beszélni. 

A múltban azt gondolták, hogy azok a gyerekek, akik két nyelvűként nőnek fel, sokkal lassabban tanulnak. Ma viszont tudjuk, hogy a folyamatos dupla munka, amit a kétnyelvű agy tesz, fokozza az agy működését, ami jobb koncentrációhoz, több feladat egyidőben történő elvégzéséhez és jobb emlékezőképességhez vezet.

Természetesen ezek a tények nem mindenkinek elég meggyőzőek. Pedig már olyan kutatások is léteznek, amiben azt is megállapították, hogy a kétnyelvű gyerekek sokkal empatikusabbak, megértőbbek és elfogadóbbak egymás iránt.

És az idősebb kori előnyők?

Ismeretes az a kutatás, amiben azt bizonyították, be, hogy a többnyelvű idősek körében az Alzheimer kór tünetei átlagosan 5,1 évvel később kezdenek el kialakulni, mint az egynyelvű idősek körében, az elmebaj tüneteivel pedig 4,5 évvel tovább tud az agy megküzdeni.

Gyermekkorban a tanulás egy könnyű feladat. De felnőttkorban sem késő, és az előnyei ugyanúgy megvannak, legfőképpen azért, mert kényelmesebb életet élhet az a felnőtt, aki az anyanyelvén kívül még legalább egy nyelven tud beszélni, arról nem is beszélve, hogy sokkal több emberrel tud megismerkedni és kapcsolato kialakítani.