fbpx
 
 
Hungary
 • English learning for childrenEnglish learning for children
  Próbáljátok ki ti is!

  INGYENES BEMUTATÓ ÓRÁK.

  Oktatóközpontok
 • English for childrenEnglish for school children
  Csecsemőkortól tinédzserkorig

  Felkészítjük 3 hónapos – 19 éves kor közötti gyermekedet jövőbéli sikereire.

  Oktatóközpontok
 • English teacherskids learn English
  Tanáraink

  Tanáraink, a diákokkal folytatott, mindennapi életből vett beszélgetésekkel
  életre keltik az angol nyelv elsajátításához leghatékonyabb Helen Doron English módszert.

  Tudj meg még többet
 

Rólunk

Helen Doron – nyelvoktató, piacvezető az angol mint idegen nyelv oktatás területén

30 évvel ezelőtt a nyelvész, pedagógus Helen Doron forradalmasította az angol, mint idegen nyelv oktatást a fiatal gyerekek számára. Kidolgozta a speciális módszertant, amely utánozza azt a folyamatot, melyen keresztül a csecsemők megtanulják anyanyelvüket. Ma a Helen Doron English egy nemzetközi franchise-hálózat több mint 35 országban. Ma már közel két millió gyermek beszél angolul hála Helen Doronnak.

A kezdetek

A történet 1985-ben egy zeneszobából indult, amikor Helen Doron, a brit nyelvész beíratta Ellát, a 4 éves kislányát zeneórára. Ekkor ismerkedett meg Dr. Shinichi Suzuki módszertanával. Lenyűgözték a módszer alapelvei és azok hatására elkezdte kidolgozni saját módszertanát. “Azt gondoltam, hogy ha anyanyelvi módszerrel lehet zenét tanítani, miért ne lehetne anyanyelvi módszerrel nyelveket tanítani?” (Helen Doron – A nyelv zenéje)

A Nyelv zenéje

Így kezdődött a nemzetközi sikertörténete a Helen Doron Englishnek. 1985-ben Helen Doron elhatározta, hogy létrehozza a saját oktatási anyagát, hogy segítsen a gyermekeknek megérteni és beszélni az angol nyelvet. Megértette, hogy az olvasás és az írás különbözik a megértéstől és a beszédtől. Az iskolákban azonban a tanárok csak azt tudják, hogyan kell tanítani a nyelvet olvasáson és íráson keresztül. Helen Doron úttörő módszere lehetővé tette, hogy a gyermekek megtanuljanak beszélni és értsék a nyelvet, mielőtt tudnának írni és olvasni angolul – ahogy egyébként az anyanyelvük esetében is történik. Már csecsemők is tanulhatnak angolul a Helen Doron módszer segítségével. Helen már az első tanfolyamát is a pozitív megerősítés és az ismétlődő hallgatásra alapozta. Először házi felvételeket készített a dalokból, mondókákból, történetekből, és elkezdte tanítani azokat a szomszéd gyerekeknek Észak-Izraelben.

Az eredmény lenyűgöző volt. Helen módszere létrehozott egy gondoskodó környezetet, ahol leképezte az anyanyelv természetes tanulási folyamatát. A gyerekeknek is nagyon tetszett! Az órák szórakoztatóak és lendületesek voltak teli tanulnivalóval, ösztönözték a fiatal gyermekek érzelmi, fizikai, kreatív és intellektuális jólétét. A kezdeti siker alapján Helen továbbfejlesztette tananyagait és elkezdett több tanárt is oktatni az egyedülálló módszerre. Az évek során a Helen Doron angol bővült az eredeti programhoz képest, a fiatal gyermekek korosztályát megcélozva létrehozta az életkornak megfelelő tanfolyamokat 3 hónapos kortól akár 19 éves korig.

Helen Doron English világszerte

1995-ben Helen Doron módszere bevezetésre került Európában Ausztriában, majd Németországban. 1998-ban pedig a franchise üzleti modellt elfogadták, és Helen Doron English Oktatóközpontok kezdtek létesülni egész Európában. Az utóbbi időben a Helen Doron English bővült Kínában, Délkelet-Ázsiában, és Dél-és Latin-Amerikában.

Helen szenvedélye az volt, és ez még a mai napig így van, hogy maximalizálja a tanulási képességeit a gyermekeknek minden korosztályban, és a legjobb oktatótermi tanulóprogramokat dolgozta ki számukra. Helen és fejlesztéssel foglalkozó csapatai folytatják a tanulás reformálását az érzelmi, fizikai, kreatív és intellektuális fejlődés által. A Helen Doron óvoda a legújabb innováció és az oktatási programok egyik sikeres modellje. Közel két millió gyermek tanult angolul a Helen Doron módszer révén és részesültek Helen folyamatos elkötelezett munkájának gyümölcseiből az oktatás terén.

 • “Fiam, Jack, (2 éves és négy hónapos) még csak pár szót tud lengyelül, mégis elkezdte bővíteni angol szókincsét is, mikor a foglalkozásokon van.”

  Justyna Kolasinska, Varsó, Lengyelország
 • “Az angoltanulás a Helen Doron angoliskolában nagyon szórakoztató és a módszer lehetővé teszi a fiamnak, hogy természetes úton tanulja meg a nyelvet. A fiam, Boss együtt énekel a Helen Doron CD-vel a kocsiban.”

  Saowanee Lurpromchai, Bangkok, Thailand
 


A kétnyelvűség előnyei

A Franchise sikeressége

Zene – a nyelvtanulás kulcsa

Négy alapelv, nagyszerű oktató programok és elhivatott tanárok – ez Helen Doron Módszertana

Minden Helen Doron Englsih tanfolyam, függetlenül attól, milyen korú gyerekeknek szól, 4 alapelv szerint működik ami a megkérdőjelezhetetlen sikerhez vezet.

A Helen Doron English 4 alappillére

Ismétlődő hallgatás. A központi eleme a Helen Doron English hatékonyságának a háttérkörnyezetben történő kijelölt CD hallgatása otthon, optimálisan naponta kétszer (15-25 perc). Ez biztosítja azt, hogy az angol nyelv hatásai folyamatosan érvényesüljenek, amely oly fontos a fiatal korosztály számára. Mind a CD-ket eredeti dalokkal; mind a történeteket kimondottan a Helen Doron English részére állították össze, melyek részei minden tanuló szettnek, amit megvásárolhatsz a Helen Doron tanfolyamra való beiratkozással egyidejűleg gyermekednek.

Pozitív megerősítés. Amikor a gyermeked az első szavait mondta ki, kimutattad az örömöd. Ez a pozitív visszacsatolás arra ösztönzi a gyermeked, hogy továbbra is újabb és újabb szavakkal próbálkozzon. A Helen Doron English által a gyerekek ugyanolyan módon tanulnak, ahogy az anyanyelvüket sajátítják el rengeteg pozitív megerősítés révén. A teremben a Helen Doron tanárok biztosítják a pozitív ösztönzést.

Kiscsoportos tanulás. A Helen Doron angol tanfolyamokat kis csoportokban (4-8 főrésztvevő) szervezik. Ez a legjobbat kínálja két különböző szempontból is. Egyrészt, a diákok élvezhetik a csoportos interakció előnyeit szemben a magánoktatással. Másrészt, a kis csoportok lehetővé teszik a személyes figyelmet és rengeteg alkalmat teremtenek az egyéni nyelvhasználatra. Kutatások azt mutatták, hogy a kis csoportokban történő tanulás jobb eredményekkel jár, mint a magánórák.

Elkötelezett tanárok

A Helen Doron English rendkívül büszke arra, hogy oktatói profik és elkötelezettek. Minden Helen Doron English tanár szigorú képzésen kell, hogy megfeleljen, ahol részletesen megtanulják a módszert és elsajátítják a speciális tananyagokat. Azt látjuk, hogy ha a tanárok egyszer megtették ezt az utat, szenvedélyes hívévé válnak a módszernek és rendkívüli figyelmet szentelnek a továbbiakban arra, hogy előteremthessék a lehetőséget, hogy minden gyerek a legtöbbet kapja az órák alatt. A lelkesedés természetesen ragad rájuk, és már alig tudnak várni a következő lecke elkezdéséig.

A legjobb tanfolyamok

Minden Helen Doron English program – a Baby Best Start kurzustól csecsemőknek a Teen English kamaszoknak akár 19 éves korig – Helen Doron irányítása alatt lett kifejlesztve. A fejlesztő csapatok nyelvész szakértőkből állnak, akik az angol, mint idegen nyelv tanításában és gyermekek fejlesztésében is kiválóak. Minden történet, dal és animáció kifejezetten a Helen Doron English számára van kidolgozva, hogy minden egyes kurzus esetében megfeleljen a szókincs a korosztálynak is. Hasonlóképpen, minden tevékenység és játék célja, hogy a diákok kihívást jelentő, mégis szórakoztató élményeket szerezhessenek, miközben a szókincs használatát segítik elő.
Ahogyan a csecsemők és a kisgyermekek megtanulják anyanyelvüket azáltal, hogy újra és újra hallgatják kimondva a szavakat, dalokat és történeteket a körülöttük lévő emberektől, így a gyerekek megtanulhatnak egy idegen nyelvet ugyanezzel a természetes technikával.

 • “Ahogyan a csecsemők és kisgyermekek tanulják anyanyelvüket újból és újból hallott szavakon, mondatokon, dalokon és történeteken keresztül, valamint a körülöttük lévő emberek által, úgy tanulják a gyerekek is az idegen nyelvet, ugyanezt a technikát használva, természetes módon.”

  Helen Doron – ahogyan a csecsemők tanulnak
 • “A szülők gyakran kérdezik: mi a fő különbség a Helen Doron módszer és más gyerekangol-tanítási módszer között? A válasz: az élmény.”

  Helen Doron – a módszertan sikerei
 • Helen Doron az elsők között volt, akik felismerték, hogy a gyerekek nagyon korán képesek elsajátítani egy idegen nyelvet, olyan egyszerűen és könnyedén, mint saját anyanyelvüket. Ennek eredményeképpen, elsőként dolgozta ki módszerbe illesztett oktatási programját.

  Helen Doron – úttörő a gyermekek angoloktatásában
 


Mikor érdemes kezdeni?

Kutatás – A kétnyelvű gyerekek okosabbak

Cambridge ESOL és Helen Doron – a fiatalokért együtt dolgozva

Press Shields

2012 óta Helen Doron English együttműködött Cambridge egyetemével a nyelvvizsgák tekintetében, hogy megfelelő felkészítést nyújtson a vizsgákhoz a diákjai számára. A Cambridge angol nyelvvizsgák nemzetközileg elismertek, és az egyik vezető tudásfelmérő bizottsága az angol nyelvtudásnak. A diákok felkészülhetnek a vizsgákra a Helen Doron Oktatóközpontokban engedélyezett Cambridge vizsgafelkészítőkön, hogy letehessék vizsgáikat a legközelebbi Helen Doron Oktatóközpont egyikében.